onsdag 13 november 2013

Familjen Groj - Generation 1, del 5

Haloj!

Nu har jag inte bloggat på ett tag, men jag har haft annat för mig, men jag ska börja göra inlägg nu igen! Dessutom har jag börjat lite smått med min historia, men jag kan inte säga när den blir klar.

Men nu är det i alla fall dags för ett inlägg om Familjen Groj - min PCG. Senast hade jag renoverat deras hus. Du kan läsa om det och de andra delarna HÄR!

 Darrin jobbar sent, och Jannet bestämmer sig för att vänta på honom. Hon har dessutom gjort en god middag, Darrins favoriträtt.
 När han väl kommer har maten kallnat, och Jannet har lagat tre maträtter, städat diskhon och toaletten.
 Men när Darrin sätter sig ner och äter, glömmer Jannet sin ilska.
"Vem kan inte bli glad av hans oändliga humor och energi?", tänker hon.
 När Jannet står och diskar medan Darrin tränar, blir hon lite arg igen. Hon försöker hejda sin ilska med att intala sig själv att Darrin hjälper till mycket, men han jobbar också heltid medan hon är ledig.
 Victor är den mest högljudda i familjen, lilla Edvin får alltid mat sist.
 Nästa morgon regnar det. Snön smälter, och snögubbarna blir ledsna. Men det är ett tecken på vår, och familjen hoppas att de ska få mer tid tillsammans, snart fyller dessutom Victor och Edvin år.
 Men när Jannet ska på massage, visar det sig att det inte bara är ett tecken på vår, utan också ett tecken på att familjen ska bli fler!
 Jannet ringer genast en taxi och åker till sjukhuset.
 Darrin som var inne i huset, hade ingenting hört, och sedan ringer telefonen och sjukhuspersonalen ber honom komma till förlossningen. I all hast tar han med sig Victor, som förstås inte förstår något.
 Hemma i huset sitter Ellie och Edvin och leker. Edvin har hur kul som helst i sin systers sällskap...
 ... Ända tills barnvakten kommer. Då blir Ellie tvungen att göra läxor, och Edvin sova.
 Det har börjat klarna när Jannet kommer ut från sjukhuset. Det regnar fortfarande, men solen gör så att det syns på gatan att det börjar bli vår. Även denna gång blev det två killar - Markus och Olle.
 När Jannet och Darrin kommer hem, visar det sig att det är Victor och Edvins födelsedag! Victor får börja blåsa ut ljusen. Storasyster Ellie är också med på kalaset, och även hon jublar och busvisslar.
 Sedan är det Edvins tur att fylla år. Ellie är med även då, men inte mamma Jannet. Hon kissade på sig under förlossningen och har gott och duschat.
 Det här är alltså Edvin och Victor som barn, de är inte särskilt lika. Edvin är sin fars son, och Victor har precis samma gener som sin mamma.
 När handfatet går sönder, börjar moppen av någon konstig anledning skura upp vattnet av sig själv.
 Jannet, som har den händiga färdigheten, ska laga handfatet, men märker det först inte.
 "Vänta lite.. Moppen får flytta sig, annars kan jag inte laga handfatet. Det är bara att vänta..."
"Vad bra, den försvann! Men varför kollar du medan jag lagar handfatet, Darrin? Borde du inte hjälpa till?"
Familjens barn går alltid upp före sina föräldrar eftersom de ska till skolan. Darrin börjar jobba efter lunch, och Jannet är mammaledig.
Ellie har ända sedan Edvin och Victor var småbarn, lekt mer med Edvin än med Victor. Kanske är det för att de kommer bättre överens?
Trots det, är det Victor Ellie sitter bredvid i bussen , tvillingarnas första skoldag. Edvin har satt sig bakom chauffören, själv. Både Ellie och Victor verkar beundra chauffören, det verkar faktiskt lite konstigt.
När bussen kommer fram till skolan, är det ändå Edvin som kommer ut först. Victor tar det lugnt, det är ingen idé att stressa.
Victor och Edvin kommer hem först, Ellie som är äldre slutar senare. Victor och Edvin gör läxorna tillsammans, fast Victor tramsar mest.
När Ellie kommer flamsar Victor fortfarande, men han är noga med att Edvin inte gör fel.
Snart kommer mamma Jannet för att laga middag åt familjen. Det blir sushi, Ellies favoriträtt.
Jannet äter sin middag, och sedan kommer hon på att Edvin är vegetarian. Hon som ska bli kock, tycker att det är viktigt att alla får samma slags mat, och bestämmer sig för att laga vegetarisk sushi.
Trots att Victor mest tramsade, blir han färdig först. Jannet lagar för första gången i sitt liv vegetariskt, Edvin var ju inte vegetarian som småbarn.
Efter middagen går Jannet och lägger sig. Men snart vaknar hon igen. Det är hennes födelsedag! Jannet är nu vuxen, vilket Darrin redan var.
Efter att Jannet fyllt år, tagit hand om bebisarna och diskat, kan både Jannet och Darrin sova ut.
Edvin och Victor umgås mycket, och stannar uppe på kvällarna när de egentligen ska sova, för att leka.
Hehe, fin bild på Eiffeltornet, och staden.

Ses!
Hajsvajs
länge!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar