måndag 24 mars 2014

Familjen Groj - Generation 2, del 2

Halloj!

 Ellie och Maximus bestämmer sig för att besöka närmaste ställe: Kvarterspoolen. Maximus vill inte bada, men Ellie försöker sig i alla fall på några misslyckade dyk.
 Viktor däremot, han ägnar sin första dag åt att lära känna nya människor. Här har vi till exempel Sophie, ett fint exemplar (sjukt stolt att jag kan hennes namn).
 Senare samma kväll är det fest i killarnas ställe. Där träffar Viktor ännu fler, nämligen denna tjej! Dock kan jag inte namnet på henne...
 Detta är Maximus och Ellies rum. Kanske inte det finaste, men bra för att vara så billigt. Jag möblerade även om tvillingarnas rum, men glömde ta kort på det.
 Här är i vilket fall en del av det - Edvins "halva". Här är det fritt fram att stå i pyjamas och studera skelett (han går medicin). Jag valde deras rum för att det finns en eldstad, de måste få passa på att lyxa till det!
 Viktor går affärer och därför är det bra att han får någon förståelse för vad det innebär. Han borde nämligen ha gått konst, enligt anlagstestet, och har ingen erfarenhet av affärer.
 Maximus fick ett stipendium i Medicin och går en svårare kurs än Edvin. Första lektionen börjar åtta, synd att komma försent första dagen.
 Ellie känner sig relativt lugn och känner ingen stress. Även hennes första lektion börjar åtta (hon går gymnastik).
 Det blir dags för en liten presentation. Inne i byggnaden är det bara Edvin och Viktor kvar, så det är fritt fram även för sådana som inte vill byta om(killen till höger är Edvin). 
 Ja, så blev det dags för första lektionen även för Edvin och Viktor. Edvin är lite skygg av sig och känner sig orolig för hur det ska gå.
 När Maximus har haft sin första lektion, åker han hem för att ta en liten paus och studera skelettstruktur. Snart är det dags att gå till nästa lektion men än finns det tid.
 Med mindre än en och en halvtimme (det tar en timme för simmarna att komma till en lektion) kvar kommer en kurskompis till Maximus för att hälsa på, men samtalet varar dessvärre inte länge.
 Denna måndag har även Ellie två lektioner och när dessa båda är slut tar hon sig en välförtjänt fika på caféet mittemot universitetsområdet.
 Nöjet varar inte länge. Ellie får snart tänka på sina studier för att hålla uppe sina betyg. Hon har en bok i väskan som hon tror ska passa.
 När det börjar skymma vill Ellie inte sitta kvar på caféet mer, det räcker nog för idag, tänker hon för sig själv.
 Edvins sista lektion slutar betydligt mycket senare och vid det laget är han både hungrig och trött. Varför inte en cola?
 Nästa morgon bestämmer sig Ellie för att sluta lite nya kontakter. Hon träffar denna dam som förvånande nog är lika gammal som Ellie själv.
 Att plugga är viktigt för alla, men utan att bli lite pushad av sin storasyster skulle Viktor förmodligen lägga mer tid på annat. Ellie själv måste föregå med gott exempel, hon kan inte säga åt Viktor att plugga om hon själv inte gör det.
Även om Edvin och Maximus inte ska ta lika många poäng, går de ändå på samma föreläsningar. Man ser dock tydligt vem som ska ta flest poäng av de...
Det underliga med denna lektion är att den saknar lärare. Jag vet inte om hen är osynlig eller om hen helt enkelt valde att inte komma. Jag kommer förmodligen aldrig få veta heller. Aja, det spelar nog inte så stor roll.
Så är lektionen slut och alla går därifrån. Varken Maximus eller Edvin är sist ut, men de tillhör inte heller de första. Jag tror att jag ska vara glad för det..?
Ellies klass har klassaktiviteter på tisdagar och i början undrade hon vad det var. Det visade sig att de skulle samlas utanför idrottsbyggnaden och studera skelett. Spännande va?
Maximus och Viktor bildar en studiegrupp. Maximus är väldigt koncentrerad på sin bok, medan Viktors blick vandrar till de äckliga tallrikarna som ingen orkar städa undan.
Viktor ska också på föreläsning under tisdagen. Till den tar han sig på sin nya kompis - nostalhojen. Jag tror att Viktor har fått lite av sin yngre brors galenhet eftersom han skaffar sig även cyklar som vänner.
Lektionssalen är nästan tom, affärer kan inte ha varit ett populärt ämne detta år. Viktor känner att det är bra, mindre konkurrens kan aldrig skada.
Under denna lektion finns det faktiskt en lärare, om än en som inte ser ut som en sådan. Hon verkar vara lite dramatisk, men det behöver nog inte vara något dåligt, eller hur?

Ses!
Hajsvajs
länge!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar